Varkenscarré in hooi gegaard

1. het vlees

Een mooi varkensribstuk (kotelet) van de Duroc d’olives, Duke of Berkshire of Brasvarken. Reken 1 mooie,dikke kotelet per persoon. Het vlees wordt vantussen de ribben weggesneden en de talon weggehaald zodat U gemakkelijk tussen de ribben kan snijden.

2. Ingrediënten 

Bundel verse kruiden : tijm,rozemarijn,salie,knoflook,grof zeezout,zwarte peperkorrels,laurier,hooi,  1 glas droge witte wijn, olijfolie 

3. Voorbereiding

Meng alle verse kruiden met het hooi en het zeezout. Bak de varkenscarré kort aan in de olijfolie.

Bedek de bodem van een ovenschaal met een deel van het hooimengsel en leg de varkenscarré erop. Bedek het varkensvlees met de rest van het mengsel. Steek een beetje van het hooi in brand en blus het met de witte wijn. 

4. Braden van het vlees

De oven voorverwarmen tot 140°C . Het varkensgebraad traag braden tot een kern van ongeveer 60°C kerntemperatuur (ong 1 h). Zo is het vlees nog lichtroze vanbinnen.

5. Serveren

Laat het vlees een 10-tal minuutjes rusten onder aluminiumfolie.Haal zoveel mogelijk hooi en zout weg en versnijd het vlees.

Serveren met trostomaatjes, gebakken krieltjes in de schil en juist voor het opdienen een scheutje olijfolie over het vlees gieten.