Een échte slagerij in Knokke

Onze filosofie

De kwaliteit van een slagerij heeft niets te maken met het aantal voorgemaakte salades in de toonbank. Wél met de kwaliteit van het stoofvlees en de steaks. En de waaier van beschikbare topproducten.

De Knock is zo’n echte slagerij. Waar we volop aandacht besteden aan drie essentiële elementen:

  • Zuiver vlees – Alles begint bij ons basisproduct: vlees van topkwaliteit dat we met zorg selecteren. Want écht lekkere gerechten verdragen alleen puur vlees. Van dieren die met veel zorg werden gevoed en gekweekt.
  • Vakkundige bewerking – Versnijden, bewaren, voorbereiden, ... daarin herkent u ons vakmanschap. We besteden maximale aandacht aan elke stap in het verwerkingsproces. En dat proeft u.
  • Vriendelijke bediening – U vindt bij ons lekker en perfect voorbereid vlees, én een glimlach bij elke bestelling. Of een behulpzaam antwoord op al uw vragen en complexe bestellingen.

Onze werkwijze

Vakmanschap bij elke tussenstap

We zijn ervoor verantwoordelijk dat uw steak of gekookte ham op uw tong wegsmelt. En dus nemen we alle stappen in het verwerkingsproces au sérieux.

  • Strenge selectie – We leggen onze leveranciers hoge eisen op. En we vragen garanties voor de kwaliteit en de herkomst van uw vlees. Zo weten we zeker dat we altijd het beste vlees aankopen.
  • Persoonlijke controle – We bekijken alle nieuwe leveringen met argusogen: temperatuur, kwaliteit, hygiëne, ... alles moet tiptop zijn voor we het vlees in onze koelcellen toelaten.
  • Professionele opslag – Alle verschillende productgroepen hebben hun eigen koelcel: vers vlees, charcuterie, bereide gerechten, en groenten en fruit. Permanente temperatuurcontrole garandeert dat alles optimaal bewaard blijft.
  • Verwerking met kennis van zaken – Uiteraard bewerken we charcuterie in ons afzonderlijke charcuterieatelier. En houden we de koude en warme keuken, en de versnijdruimte uit elkaar. Maar wat er in die verschillende ateliers gebeurt, is wat écht telt natuurlijk.
  • Vlees blijft eerst een tijdje in de koelcel rusten. Daar kan het besterven om zijn unieke smaak en malsheid te krijgen. Die ambachtelijke werkwijze is nodig om kwalitatief hoogstaand vlees écht tot zijn recht te laten komen. Geen diepvries dus. En geen vacuümverpakte stukken.
  • Onze charcutier maakt alle huisbereide vleeswaren van dagvers varkens- en kalfsvlees. En hij mengt al zijn kruiden zelf – vaak volgens de originele recepten van Oscar en Arthur De Knock. Zodat uw paté of hoofdvlees altijd perfect afsmaakt.
  • Ook in de warme en koude keuken gebruiken we moderne technieken om authentieke smaken te creëren. En kiezen we altijd voor kwaliteit: geen voorgemaakte poedertjes maar échte roux. En geen instant pureemix maar zelfbereide aardappelpuree. Zoals u hem zelf zou maken.