Fazant met witloofstronkjes en bospaddestoelen

 Wat heb ik nodig?

  • 1 fazant hen (zachter van vlees en smaak) of haan (sterkere smaak)
  • witloofstronkjes
  • bospaddestoelen
  • sjalotten,wortel,ui
  • goede boter of smout
  • peper,zout,thijm, laurier
  • cognac of noisy prat
  • room

Aan de slag

  1. De fazant mooi aanbraden in goede boter . Kruiden met peper en zout.
  2. De fazant samen met de wortel,uit,thijm,laurier in een schaal plaatsen en verdergaan in de oven (of combi-stemmer vocht 30%) op 150°C gedurende ongeveer 1 uur. Je mag het stukje wild regelmatig overgieten met de braadjus in de schaal.
  3. De gesnipperde sjalot lichtjes aanstoven en de schoongemaakte boschampignons toevoegen. Afkruiden en een aantal minuutjes laten sudderen. Blussen met cognac of met Noilly Prat. De champignons uithalen en warmhouden. Voeg de braadjus,wildfond en room toe en laat  de saus inkoken. Afkruiden.
  4. Het witloof lichtjes aanbakken en dan op een zacht vuurtje (evt met een beetje vocht) verder laten stoven. Op het einde het vuur nog hoog zetten en de stronkjes mooi laten karamelliseren.
  5. Wijntip: een mooie Saint-Emilion of Rosso di Montalcino.


Foto: © 15gram.be