Côte à l'os gebraad in de oven

1. Het vlees

Best is een mooi stuk ribstuk van minstens 4 ribben en om het helemaal perfect te maken zoveel mogelijk naar de schouder van het rund : de ribeye met been erin.Reken nog 2 kg.

2. Voorbereiding en eventueel aanbraden

Het vlees tijdig uit de koelkast halen zodat het op kamertemperatuur kan komen.De oven voorverwarmen tot 180°C (indien men niet aanbraad) of 140°C (als je wel aanbraad). Het vlees bestrooien met grove, zwarte peper.

3. Braden in de oven

Schuif het gebraad in de voorverwarmde oven en laat het rustig garen. Reken ongeveer 35 minuten om het vlees mooi saignant te braden (kerntemperatuur rond de 52-55°C).

4. Afwerking

Laat het vlees een tiental minuten rusten onder aluminiumfolie (niet volledig dicht) of in een warmhoudkast van ons 50°C. Daarna mooi trancheren en naar smaak afwerken met grof zeezout en olijfolie.